Úvěrové zprávy z bankovního a nebankovního registru pro veřejnost nově online

11.02.2014 06:05
Chcete řešit bydlení a nejste si jisti, jestli Vám banka poskytne hypotéku?
 
Kromě výpočtu bonity (dostatku finančních zdrojů na splácení) banky kontrolují také historii a současný stav Vašich závazků a jejich plnění.
 
Jedná se např. o závazky dlužníka v úvěru, spoludlužníka, ručitele, platby faktur za telekomunikaci, kabelovku a pod.
 
I například nepovolené přečerpání účtu může způsobit potíže při získávání hypotéky!
 
 V pondělí 3. února 2014 byl spuštěn nový webový portál www.kolikmam.cz, který umožňuje lidem jednodušším způsobem získat úvěrovou zprávu. 
 
    Aplikace je novým distribučním kanálem, který fyzickým osobám a fyzickým osobám podnikatelům umožňuje získat online úvěrovou zprávu z Bankovního a Nebankovního registru klientských informací. 
 
    Portál při opakované potřebě získat úvěrovou zprávu plně odstraňuje nutnost osobní návštěvy Klientského centra či vyřizování dalších administrativních náležitostí spojených s jejím získáním.
 
    Portál má dvě části, a to veřejnou část webových stránek na adrese www.kolikmam.cz a část přístupnou po zaregistrování pomocí uživatelského jména a hesla. 
 
    Veřejná část webu přináší základní informace o úvěrové zprávě, o jejím obsahu a také o potřebě znát data, která jsou v úvěrové zprávě uvedena. 
 
    Zároveň návštěvníkům poskytuje přehled jednotlivých kroků, jež je nutné učinit pro registraci a získání své úvěrové zprávy on-line. 
 
    Webový portál nabídne úvěrovou zprávu v novém formátu, který byl navrhnut tak, aby výsledná zpráva byla přehlednější a srozumitelnější.