Na co si dát při startu pozor

28.08.2012 23:41

Mnoho začínajích poradců dělá tu chybu, že nepřemýšlejí.

Nechají se namotivovat na vysoké výdělky za málo práce. Nechají si vnutit sny o drahém autě a obdivu přátel. Manažerské pozici po pár měsících práce....

Asi každý začínající poradce slyšel tohle: začněte v rodině a u přátel, ti Vás neodmítnou, něco se na nich naučíte, dobře vyděláte a pak dostanete doporučení na další klienty.

Já bych chtěl varovat každého před tímto postupem!

Nikdy nezačínejte rodinou a přáteli, pokud o ně tedy nechcete přijít. Správný manažer Vás vezme na svoje vlastní obchodní schůzky, kde můžete načerpat potřebné zkušenosti, nebo Vám zařídí účast na jednání zkušenějších kolegů. To stejné by mělo platit při domlouvání schůzek.

Nezačínejte dělat tuhle práci jen kvůli penězům, ta pravá podstata této práce je služba klientovi, vyřešení jeho potřeb nejlepší možnou variantou. 

Proč? Klient sám nemá šanci si vybrat mezi hromadou produktů na trhu, je zahlcen prodejními nabídkami jednotlivých institucí, ale nikdo krom Vás mu opravdu neporadí to správné řešení na míru. Pomáháte lidem řešit jejich potřeby, oni Vás potřebují! Je to služba, pokud to budete dělat jako službu klientům, nikoliv své peněžence, nemůžete neuspět a peníze se dostaví sami.

Každý začínající podnikatel by tedy měl mít dostatečný finanční polštář na pokrytí období, než si zajistí stabilní příjem. Někteří poradci skončí proto, že jim brzy došly peníze a ještě nemají stabilní klientelu. Přitom se jednalo o perspektivní lidi. 

Vaše okolí by mělo vědět, že se vzděláváte ve finančním poradenství, a jakmile si budete sami sebou jisti, můžete je informovat, že jste připraveni řešit jejich potřeby. Analýzy a podobné prodejní triky, bych v tomto případě nepoužíval aktivně. Pouze sdělte, že jste takto již ušetřili mnoha klientům peníze a pokud budou mít zájem, jste jim k dispozici.

Dejte si ale pozor, aby jste viděli finančním institucím pod pokličku, hledejte informace na webu, raďte se ze zkušenějšími kolegy, nejlépe z jiné společnosti. 

Lidé považují poradce za podvodníky, ale tak to zpravidla není, oni jen uvěřili tomu, co jim řekli manažeři na školení. Nepodívali se za oponu, nepřemýšleli. Sami byli podvedeni, proto je lepší se nikam nehnat, vzdělávat se, vzdělávat se a vzdělávat se!

 

Všem začínajícím poradcům přeji hodně úspěchů!

Napište mi co Vás zajímá!

Jindra