Na co si dát pozor při výběru společnosti se kterou chcete spolupracovat

18.12.2012 23:05

Pokud jste analyzovaly své potřeby a na základě nějakých informací jste vyselektovali několik společností, bude důležité si před podpisem smlouvy dát pozor na několik věcí.

 

Zjistěte si reference společnosti, jak pracuje, jaké produkty nejčastěji uzavírá a jaké je kvalita jejich produktů.

 

Věnujte pozornost smlouvě o spolupráci, nepodepisujte ji ihned a vemte si ji na prostudování domů.

 

Konkurenční doložky - některé společnosti Vám smluvně zakazují spolupráci paralerně s jinou společností, to je celkem běžné, horší je, pokud Vás takto omezují i po ukončení spolupráce. Např. několik měsíců, nebo let nesmíte pracovat ve stejném oboru u konkurence.

 

Plnění plánů - produkce tj. uzavřené smlouvy mají vliv na to v jakém kariérním stupni Vám bude vyplácena provize. Pokud nesplníte plán, sestoupíte ze stávající pozice na nižší a tím pádem dostáváte nižší provize za stejnou práci.

 

Vlastnictví klientského kmene - každý poradce buduje kmen klientů, u některých pojistek Vám ze správy klientského kmene plynou následné provize, v případě že ukončíte se společností spolupráci je dobré pokud si Vámi vybudovaný kmen můžete převézt jinam.

 

Uzavření produktu pro sebe sama - existují společnosti, které vás budou tlačit aby jste si uzavřeli některý z jejich produktů.Jejich argumentace většinou zní "pokud to máte prodávat musíte to sám mít"  Před tímto bych Vás chtěl obzvláště varovat.