Investice a poplatky

13.02.2015 16:04

Už se Vám stalo, že jste chtěli pravidelně investovat a obchodník po vás požadoval úhradu vstupních poplatků na několik let dopředu?

Nedávno se mě klienti jedné větší poradenské firmy svěřili s tím, že mají ve smlouvě extrémě vysoký poplatek.

S obchodníkem té společnosti se dohodli, že budou investovat na kvalitnější penzi. Klientům je 30 let, obchodník jim tedy navrh pravidelnou investici po dobu 35 let a na tuto dobu jim do smlouvy uvedl poplatek. Tento poplatek měli klienti předplatit z prvních vkladů. Jedná se o částku 25 tis korun.

Smlouvu podepsali, ale ten poplatek jim pořád vrtal hlavou:
co když se někomu z nás něco stane a investovat přestaneme, co když budeme chtít investovat jinam, za 35 let se toho může hodně změnit, atd...

 

Já jejich otázky chápu. Chápu i vstupní poplatky. Ale nechápu, proč by si někdo měl předplácet smlouvu na 35 let dopředu! U telefonního operátora také tarif nepředplácíte na 35 let.

 

Moji klienti mají možnost hradit vstupní poplatek jen z realizované investice. Nepředplácí ani na rok dopředu. I tito lidé tuto možnost uvítali, odešli od velké poradenské firmy a stali se mými zákazníky.

 

Nyní vám nabízím stejnou možnost! Bez ohledu na to, jestli se známe, nebo ne. U mě budete investovat do světových fondů a ne jen platit poplatky.

 

                                            vstupní poplatky do fondů                                                        
  Akciový Dluhopisový
z investované částky 3% 1-2%

U investic nad 1 milion korun postupujeme individuálně, např. aktivní správa kapitálu s nízkonákladovými ETF fondy.

 

Jindřich Benda

Investor a investiční zprostředkovatel

Kontaktujte mě přes e-mail

Nebo pomocí kontaktního formuláře

Nebo rovnou zavolejte